Plan uw Stedentrip Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is een hotspot als het om winkelen gaat. Langs de Meir vindt u alle grote merken, Modewijk en Wilde Zee zijn meer creatief van toon. Urenlang winkelplezier gewaarborgd!

Topdagje winkelen? Ga naar Antwerpen!

Winkelen in Antwerpen is enorm populair. Steeds meer mensen komen op het idee om vanuit Nederland een dagje naar deze stad te reizen. Op een zaterdag of koopzondag raakt u niet uitgekeken in de verschillende winkelgebieden. Als u twee of drie dagen de tijd neemt, weet u helemaal zeker dat u niets over het hoofd ziet. Ook pikt u op die manier gemakkelijk de populaire markten mee, zoals de Vrijdagmarkt of de Vogeltjesmarkt. Bent u gek op koopjes? Mis dan de zomer- en de winteruitverkoop niet, de ‘solden’, waar kortingen flink kunnen oplopen. De Belgen nemen er zelfs vrije dagen voor op.

Winkelen in Meir en Wilde Zee

Antwerpen telt een aantal belangrijke winkelzones. Ze liggen aan elkaar vast en zijn goed te belopen vanuit het centrum. De Meir is een prachtige, autovrije winkelboulevard. Samen met de omliggende straten vormt de Meir het decor voor alle grote Europese merken. Vanaf hier loopt u zo door naar het gebied Wilde Zee. In gezellige straatjes belandt u van de ene leuke kledingboetiek in de andere sfeervolle interieurwinkel. In delicatessenzaken kunt u van alles proeven. Wandel daarna door naar het historisch centrum van Antwerpen, met de gezellige Grote Markt. Hier vindt u ook de grote Grand Bazar Mall.

Op chique in Quartier Latin en Modewijk

Houdt u van chique, van mooie etalages en van mode? Ook dan moet u gaan winkelen in Antwerpen. De stad staat serieus in aanzien als het om de laatste trends gaat en de Modewijk straalt dat uit. Vele beroemde ontwerpers die u hier vindt werden opgeleid in de stad, aan de Academie voor Schone Kunsten. Het aangrenzende Quartier Latin doet er nog een schepje bovenop qua diversiteit. Naast kleding biedt de wijk speciaalzaken en antiekverkopers. Tijd over? Breng dan nog een bezoek aan de wijk Het Zuid, waar het wemelt van design en kunst. En tot slot smult u van goud, diamanten en sierraden bij de grote juwelierszaken rondom het station.

Hotelaanbod Antwerpen

Antwerpen
Beste beoordeling

Hotel De Keyser

Uitermate gunstig gelegen hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een ideale uitvalsbasis om Antwerpen te ontdekken. Op de Keyserlei en comfortabele en geïsoleerde kamers.

8,1
2 dagen vanaf
€ 137,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

De combinatie Antwerpen en fietsen matcht verrassend goed!

vanaf
€ 24,50 per persoon
Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Antwerpen

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 14,- per persoon