Plan uw Stedentrip Antwerpen

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen is voor ons Nederlanders erg aantrekkelijk! Stad aan de Schelde, gezellige cafeetjes, Vlaamse frieten, de Groenplaats en vooral: dichtbij!

Zin in een feestje? Antwerpen roept!

Uitgaan in Antwerpen is leuk! De stad is ontzettend populair onder Nederlanders. Net over de grens gelegen is Antwerpen goed bereikbaar en toch is de sfeer zo heel anders dan bij ons. Ouderwets een avond keuvelen in de kroeg? Hele vriendengroepen komen ervoor naar deze gezellige Belgische havenstad. Alle perken te buiten op de dansvloer? Ook dat kan. De lijst met clubs waar gerespecteerde dj’s achter de knoppen staan is schier oneindig. En als u dan toch aan het feestvieren bent: plak er een of twee dagen aan vast. Want in Antwerpen is het overdag ook genieten.

Populaire clubs van vroeger en nu

De hotspots van Antwerpen liggen over de stad verspreid. Het Zuid, een dik kwartier lopen vanaf het centrum, is een populaire uitgaanswijk. Zillion, doet die naam een belletje rinkelen? Deze club, die inmiddels al jaren dicht is, was een van de trendsetters op uitgaansgebied in Antwerpen. Hele hordes avonturiers vanuit alle uithoeken van Europa kwamen ervoor naar de stad. Deze mensen komen nog steeds, maar nu voeren andere clubnamen de boventoon. Megadancing Café d’Anvers bijvoorbeeld. Daar worden, in een oud kerkgebouw in de Rosse buurt, vooral techno en house gedraaid. Zeer populair zijn ook Café Local en Pure Famous Club.

Pimpelen en pintjes pakken in de kroeg

Wie graag een speciaalbiertje mag drinken tijdens het uitgaan, zit in Antwerpen goed. De vele bruine kroegen in de stad lijken bijna dagelijks hun aanbod uit te breiden. Volg het voorbeeld van de Belgen. Die gaan ‘op café’, om er voorlopig niet meer weg te gaan. Een beroemd café in Antwerpen is Den Engel aan de Grote Markt. Deze kroeg ligt naast het stadhuis. De gemeenteraadsleden werken er na de gedane arbeid graag een paar pintjes weg. Ook leuk is het naastgelegen café met de net iets andere naam: Den Bengel. Hier is de sfeer natuurlijk wat minder braafjes, maar nog altijd Vlaams vriendelijk en decent.

Hotelaanbod Antwerpen

Antwerpen
Beste beoordeling

Hotel De Keyser

Uitermate gunstig gelegen hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een ideale uitvalsbasis om Antwerpen te ontdekken. Op de Keyserlei en comfortabele en geïsoleerde kamers.

8,1
2 dagen vanaf
€ 137,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

De combinatie Antwerpen en fietsen matcht verrassend goed!

vanaf
€ 24,50 per persoon
Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Antwerpen

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 14,- per persoon