Plan uw Stedentrip Antwerpen

Antwerpen met vele bezienswaardigheden.

De stad Antwerpen is voor ons Nederlanders erg aantrekkelijk! Stad aan de Schelde, gezellige cafeetjes, Vlaamse frieten en met vele bezienswaardigheden en vooral: dichtbij.

Antwerpen: echt buitenland en zo dichtbij

Als u de bezienswaardigheden van Antwerpen op een rijtje zet, voelt u zich meteen in het buitenland. En dan te bedenken dat u in no time in het centrum van de stad bent vanuit Nederland. Wie zichzelf dan ook nog trakteert op een hotelletje, is er zonder moeite even helemaal uit. Begin uw bezoek op de Grote Markt. De laatmiddeleeuwse gildehuizen zijn prachtig gerestaureerd. Ook de omliggende straten met de oude panden zijn schilderachtig. Het is er ontzettend gezellig, met restaurantjes, winkels en terrassen. Loop op dag één zeker ook richting de Schelde. Aan deze rivier heeft Antwerpen haar positie als oude handelsstad te danken.

Scheepvaart en kunstschilders

Antwerpen heeft een streepje voor als het om musea gaat. Een van de leukste is het MAS, het Museum aan de Stroom. In dit opvallende gebouw in de oude haven leert u alles over het Antwerpse scheepvaartverleden. Bovendien heeft u van achter de glazen wanden tot ’s avonds laat een prachtig zicht op de stad. Dit deel van het gebouw is gratis toegankelijk en een populaire trekpleister voor toeristen en locals. Een ander interessant museum is het Rubenshuis. In het oude paleisje waar de schilder woonde, hangt veel van zijn werk. Ook in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn de Vlaamse schilders goed vertegenwoordigd. Nog niet verzadigd? Meer kunst en cultuur vindt u in de wijk Het Zuid.

Gaat u ook winkelen in Antwerpen?

U gaat vast niet alleen voor de bezienswaardigheden naar Antwerpen. Want waar kunt u beter winkelen dan in deze stad? Antwerpen hoort bij de top van de Benelux als het om het winkelaanbod gaat. Aan de Meir, de brede winkelboulevard met haar oude panden aan weerszijden, vergeet u zo de tijd. Of zak af naar de wijk Wilde Zee en verdwaal tussen de spannende boetiekjes en modezaken. Hier treft u ook een heleboel lekkers te eten, de leukste souvenirs en een schat aan Vlaamse vriendelijkheid.

Hotelaanbod Antwerpen

Antwerpen
Beste beoordeling

Hotel De Keyser

Uitermate gunstig gelegen hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een ideale uitvalsbasis om Antwerpen te ontdekken. Op de Keyserlei en comfortabele en geïsoleerde kamers.

8,1
2 dagen vanaf
€ 137,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

De combinatie Antwerpen en fietsen matcht verrassend goed!

vanaf
€ 24,50 per persoon
Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Antwerpen

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 14,- per persoon