Antwerpen met vele bezienswaardigheden.

De stad Antwerpen is voor ons Nederlanders erg aantrekkelijk! Stad aan de Schelde, gezellige cafeetjes, Vlaamse frieten en met vele bezienswaardigheden en vooral: dichtbij.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Antwerpen kent diverse bekende blikvangers. Treinreizigers worden bij binnenkomst direct geimponeerd door het bijzondere Centraal Station. Direct naast het station bevindt zich een andere topattractie: de Zoo van Antwerpen. Via de Keyserlei, Meir en de Groenplaats komt u uit bij de schitterende Onze Lieve Vrouwe Kathedraal. Vlak bij de Schelde vindt u het eeuwenoude het Steen wat momenteel het Nationaal scheepvaartmuseum is.

Antwerpen

Bezienswaardigheden

Diamantenwijk

Antwerpen en diamant zijn 2 begrippen die al meer dan 500 jaar met elkaar verbonden zijn. In Antwerpen vindt u 's werelds grootste diamantcentrum.

Lees meer

Het Steen

Het Steen dateert van omstreeks 1200 en is daarmee het oudste gebouw in Antwerpen. Het Steen maakte deel uit van de versterking langs de Schelde.

Lees meer

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Bekende blikvanger van Antwerpen. Grootste Gotische kathedraal van België.

Lees meer

Rubenshuis

Oude woonhuis van de bekende schilder Pieter Paul Rubens. Dit woonhuis werd in 1610 aangekocht door de toen al bekende en rijke schilder Rubens.

Lees meer

Vogelenmarkt

Een van de trekpleisters die al vele jaren toeristen naar Antwerpen trekt, is de Vogeltjesmarkt. Deze in Nederland zo ingeburgerde benaming is eigenlijk foutief.

Lees meer

Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen is gelegen naast het Centraal Station en is één van de oudste dierentuinen van Europa. De Zoo heeft een imposante collectie van ruim 950 soorten en ruim 5000 duizend dieren.

Lees meer