Geliefd Gdansk met vele bezienswaardigheden.

Het centrum van Gdansk doet denken aan een Nederlandse stad met veel gevelhuizen en ligt bezaaid met bezienswaardigheden. Gdansk biedt een aantal interessante musea en vele evenementen.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Gdansk

Bezienswaardigheden

Artushof

Stel u voor hoe in de Artushof de ridders samen het glas kwamen heffen om hun band te versterken. Vroeger was dit een ontmoetingsplek voor edelen, nu is het een belangrijk museum.

Lees meer

Concentratiekamp Stutthof

De Tweede Wereldoorlog was een zwarte periode voor Polen. Concentratiekamp Stutthof ligt op kleine afstand van Gdansk en u kunt uw respect betuigen door het te bezoeken.

Lees meer

Groene Poort

Vindt u ook dat hij zo Hollands lijkt, de Groene Poort? Dat kan kloppen, want de bouwmeester nam het stadhuis van Antwerpen als voorbeeld en liet bakstenen komen uit Nederland.

Lees meer

Kathedraal van Oliwa

De Kathedraal van Oliwa vraagt dringend om een bezoek. Van buiten is ze bescheiden, van binnen hartroerend mooi. Ieder uur wordt er op het machtige orgel gespeeld.

Lees meer

Kraanpoort

Vanuit de wonderlijke, houten Kraanpoort op de kade van de rivier werden door louter mankracht zware scheepsvrachten aan land getakeld. Hoort u nog het gekraak van de tredmolens?

Lees meer

Lange Straat

De Lange Straat in Gdansk is een aaneenschakeling van frisse, rijkversierde gevels. U vindt er belangrijke bezienswaardigheden, maar kunt er ook heerlijk eten en drinken.

Lees meer

Mariabasiliek

De Mariabasiliek in het centrum van Gdansk is een reus die met kop en schouders boven de stad uitsteekt. U ziet er waardevolle kunstschatten die de oorlog overleefden.

Lees meer

Maritiem Museum

Een havenstad met zo’n lange zeevaartgeschiedenis als Gdansk heeft natuurlijk een Maritiem Museum. Bekijk scheepsmodellen, documenten en schilderijen en bezoek de Kraanpoort.

Lees meer

Solidariteitsmuseum

Herinnert u zich de legendarische opstand nog van vakbondsleider Lech Walesa en zijn havenarbeiders? In het Solidariteitsmuseum komt deze geschiedenis helemaal tot leven.

Lees meer

Sopot

Ongewone luxe is het, een stedentrip maken en dan ook nog even pierewaaien aan zee. Gdansk ligt vlakbij de enorm populaire Poolse badplaats Sopot. Doe er uw voordeel mee!

Lees meer