Grote Bazaar

De echte Aziatische sfeer proeft u in de Grote Bazaar, Kapali Çarsi, de overdekte markt met wel vierduizend winkeltjes waar u heerlijk kunt shoppen. De Grote Bazaar is een volledig overkoepelde ruimte van niet minder dan 200.000 m2.

Winkeltjes en werkplaatsen
De Bazaar is opgedeeld in talloze straten en steegjes. Ook de Hans, gebouwen waar vroeger reizigers konden uitrusten, staan op de wegwijzers aangegeven. Tegenwoordig zitten er in deze Hans vooral winkeltjes en werkplaatsen, waaronder de Zincirli Han, waar naar eigen ontwerp zilveren sieraden worden gemaakt. Een tip voor als u iets wilt kopen op de Bazaar: altijd onderhandelen over de prijs! Als er geen prijskaartje bij een artikel staat, gaat de verkoper er van uit dat u onderhandelt.

Achttien ingangen
De vraag is niet of u verdwaalt in de Grote Bazaar, maar hoe vaak u verdwaalt. De Bazaar heeft wel achttien ingangen en daarachter ligt een wirwar van straatjes en een bonte verzameling winkeltjes. De beste manier om de Bazaar in en uit te gaan is via de Çarsikapipoort bij de tramhalte Beyazit, of de Nuruosmaniyepoort in de buurt van de gelijknamige moskee.

Adres: Kalpakçilar Cadessi
Tel: 0212 5191248
Tram: Çemberlitas/Beyazit
Openingstijden: ma-za 8.30-19.00 uur
(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)