Shopping area's

Waar kunt u het beste gaan shoppen als u in Istanbul bent? Dat hangt er erg vanaf waar u naar op zoek bent. Plan uw inkopen goed in, dan profiteert u maximaal van het enorme aanbod en heeft u de tijd om de juiste keuzes te maken.

Istiklal Caddesi
De drukste winkelstraat van Istanbul, Istiklal Caddesi, vindt u in de wijk Sultanahmet. Hier slaagt u zeker voor kleding, schoenen, en accessoires.
Tram: Galatasaray

Nisantasi
Dit is het gebied, in de buurt van het Dolmabehçepaleis, waar het bomvol designerwinkels zit, zowel van nationale als internationale allure. Hier proeft u het chique, dure Istanbul.
Metro: Osmanbey

Bagdat Caddesi
In deze winkelstraat in het Aziatische deel kunt u naar hartenlust aankopen doen in boetiekjes en winkelcentra.
Bus: Altintepe Duragi

Çukurcuma
In deze buurt moet u zijn als u een echt mooi tapijt wilt aanschaffen of op zoek bent naar antiek. Bedenk wel dat bij objecten die meer dan 100 jaar oud zijn een uitvoerdocument verstrekt moet worden, anders krijgt u problemen bij de douane.
Tram: Galatasaray

Grote Bazaar
In dit 4000 winkeltjes tellende, overdekte complex vindt u, als u op ontdekkingstocht gaat in de vele straatjes, zeker iets van uw gading.
Tram: Çemberlitas/Beyazit

Taksim
Rondom het Taksimplein slagen shopliefhebbers zonder meer. In dit populaire winkelgebied vindt u design en souvenirs, Turkse lekkernijen en hippe accessoires. U vindt er naast winkelstraten ook meerdere overdekte winkelpassages.
Metro: Taksim