Markten

De markt, of bazaar, neemt in Istanbul een aparte plek in. In iedere wijk vindt u wel meerdere grote en kleine overdekte markten. Op de Grote Bazaar kunt u urenlang ronddwalen, tenminste, als u tegen de drukte kunt. Zo niet, zoek dan liever een wat kleinere bazaar op. Voor iedere bazaar geldt dat u er moet afdingen. De prijzen lijken misschien hoog, maar de kooplui gaan er vanuit dat u wel rond vijftig procent van de prijs af wilt krijgen.

Kapali Carsi
In de Bazaarwijk vindt u de Kapali Carsi. Dit is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Schuifel door de smalle drukke straten en geniet van de geuren en kleuren. Hier koopt u handgemaakt aardewerk, kleurige doeken, lederwaren, Turks fruit, kruiden, lampen en nog veel meer.
Adres: Kalpakçilar caddesi
Tram: Çemberlitas/Beyazit
Open: ma-za 8.30–19.00 uur

Arasta bazaar
Een kleiner, prima alternatief voor de Grote Bazaar is de Arasta bazaar. Op een steenworp afstand van de grote broer en van belangrijke bezienswaardigheden als de Blauwe Moskee. Geregeld loopt u hier de kans getrakteerd te worden op traditionele Turkse live muziek.
Adres: Arasta Carsisi 107
Tram: Cankurtaran
Open: di-zo 9.30–17.00 uur

Misir Çarsisi
De Misir Çarsisi staat bekend om zijn grote assortiment kruiden en specerijen, hier van oudsher verhandeld. Deze "Kruidenbazaar" is zich steeds meer gaan richten op toeristen. Met een keur aan producten die nergens anders te vinden zijn, is het voor toeristen een geschikte plek om wat lekkers te vinden om mee te nemen voor het thuisfront. De Turken noemen de markt nog steeds de Egyptische Bazaar, omdat vroeger de meeste specerijen uit Egypte kwamen.
Adres: Cami Meydani Sokak Sirkeci
Tram: Eminönü
Open: ma-za 8.00-19.00 uur

Bazaar van Kadiköy
Dit is een bekende markt op het gebied van etenswaren, gelegen in het centrum van Kadiköy, aan Aziatische zijde. Op donderdag staan er zelfs 1900 kraampjes. Maak een uitstapje naar de overkant van de Bosporus om deze sympathieke bazaar te bezoeken.
Adres: Kadiköy
Metro: Yenisahra
Open: Dagelijks 7.00–21.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)