Warenhuizen

De Turken zijn dol op hun warenhuizen en ook vele toeristen hebben de weg naar deze shoppingparadijzen inmiddels gevonden. Ga voor een paar uur effectief winkelen naar een van de volgende giganten.

Akmerkez
Op zoek naar mooie kleding in een groot modern warenhuis? Dan moet u bij Akmerkez zijn. Met 246 winkels verdeeld over vier etages is er voor elk wat wils. Met zijn enorme aanbod, zijn moderne panoramaliften en zijn hedendaagse Europese uitstraling hoort Akmerkez bij de top van de Europese warenhuizen.
Adres: Nispetiye Caddesi
Metro: Levent
Open: Dagelijks 10.00-22.00 uur

Astoria
Een iets kleiner winkelcentrum is Astoria, waar men kan slagen voor luxe kleding. In dit centrum vindt u ook een spa, een bioscoop, restaurants en zelfs een zwembad. Waarom ook niet: ga hier na een dagje shoppen heerlijk ontspannen!
Adres: Esentepe Mh. Büyükdere
Metro: Gayrettepe
Open: Dagelijks 10.00-22.00 uur

Istanbul Cevahir
Dit is een compleet winkelparadijs bestaande uit winkels, bioscopen, restaurants, een entertainment center en zelfs een kleine achtbaan. Jong en oud kunnen hier een dag doorbrengen zonder zich ook maar een moment te vervelen. Met zes verdiepingen en driehonderd winkels komt iedereen hier aan zijn trekken.
Adres: Cevahir AVM
Metro: Sisli
Open: Dagelijks 10.00-22.00 uur

Forum Istanbul
Dit is sinds de opening in 2009 het grootste warenhuis van Europa en een onuitputtelijke bron van shopplezier!
Adres: Forum Istanbul Avm
Metro: Sisli
Open: Dagelijks 10.00-22.00 uur

Vakko
Dit is een chique warenhuis met een zeer goede reputatie wat betreft de kwaliteit van zowel de heren- als damesmode. Op de bovenste verdieping bevindt zich een modemuseum. Vakko is het paradepaardje van de schatrijke familie Hako.
Adres: Abdi Ipekçi Cd 21
Metro: Osmanbey
Open: ma-za 10.30-19.30 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)