Shoppen in Istanbul

Istanbul is van oudsher een handelsstad. Gelegen op de zijderoute, was het honderden jaren geleden al een bloeiend centrum van nijverheid en markten. Vandaag de dag vindt u die sfeer nog steeds terug. Het is er druk en bedrijvig en er worden goederen van over de hele wereld verkocht.

Oud en nieuw Istanbul
In Istanbul vindt u veel traditionele èn modernere textielweverijen en fabriekjes. Authentieke, kleurige tapijtmakertjes worden afgewisseld met grote moderne kledingzaken. Oud en nieuw, Aziatisch en Europees gaan ook op shopgebied in Istanbul hand in hand. U kunt er ruimschoots terecht voor mooi handwerk, maar u slaagt er net zo goed voor de meest hippe merkkleding en luxe producten. In Istanbul struint u rond op traditionele bazaars maar loopt u ook binnen bij chique warenhuizen.

Turkse Lira
Over het algemeen zijn de winkels geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur. Beschouw deze tijden wel slechts als een indicatie want men neemt het niet zo nauw op dit gebied. De munteenheid in Turkije is officieel nog de Turkse Lira maar in veel winkels en restaurant kunt u ook prima met euro's terecht. De koers van de Lira wisselt maar hij is ongeveer 0,3 euro waard (onder voorbehoud van wijzigingen). Pin de Lira gewoon bij de geldautomaten in de stad.