Historisch Riga vol met bezienswaardigheden.

Riga is een handelsstad met veel smalle straatjes, oude kerken en leuke pleintjes. U zult zich hier zeker vermaken en aan bezienswaardigheden ontbreekt het in ieder geval niet.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Riga is een stad met veel smalle straatjes, oude kerken en leuke pleintjes. U zult zich hier zeker vermaken en aan bezienswaardigheden ontbreekt het in ieder geval niet. Doordat Riga pas sinds 1991 echt vrij is, heeft het veel bezettingen mee gemaakt. Wilt u hier meer over weten, dan is het bezettingsmuseum zeker een bezoek waard. Er is verder een grote variatie aan architectuur, zo vindt u hier nog straatjes met huizen die zo dicht op elkaar staan waardoor u de overburen uit het raam een hand zou kunnen geven. De straten ten Noordoosten van de oude stad staan vol met huizen in art-nouveaustijl.

Riga

Bezienswaardigheden

Bezettingsmuseum

In dit museum komt u alles te weten over de Russische en Duitse bezetting. De beide bezettingen tezamen duurden in totaal 51 jaar van 1940-1991.

Lees meer

De Dom van Riga

Symbool van de oude stad. Doordat de kathedraal een aantal keren gebombardeerd is, bestaat het gebouw uit verschillende bouwstijlen.

Lees meer

De drie broeders

De 'drie broeders' (Tris Brali) zijn de oudste huizen van de stad en bevinden zich in het hart van de oude binnenstad. Het witte huis, ook wel de witte broeder genoemd, is de oudste van de drie en is gebouwd in de 15de eeuw.

Lees meer

De St. Peterskathedraal

Deze kathedraal is een goed voorbeeld van de gotische architectuur in de Baltische staten. In de 72-meter hoge toren bevindt zich een observatieplatform vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Lees meer

Poedertoren

Deze toren (Pulvertornis, of Smilsu tornis) werd in de 16de eeuw omgebouwd voor het gebruik van het kanon. De toren dankt zijn naam aan de kanonnen die, als ze met zijn elven tegelijk vuurden, een pluim van rook achterlieten.

Lees meer

Riga Castle

Het gebouw is ontworpen in 1330 en is met zijn grote diversiteit aan architectonische stijlen zeker een bezoek waard. In het kasteel zelf zijn nu meerdere musea gehuisvest die u een indruk geven van Riga door de eeuwen heen.

Lees meer

Vrijheidsmonument

Belangrijk monument voor de inwoners van Riga! Het beeld is gebouwd in 1935 en ontworpen door beeldhouwer Karlis Zale. De drie sterren in de handen van het vrouwenfiguur Milda beelden de eenheid van het land uit.

Lees meer