ABBA, The Museum

ABBA Het Museum is een permanente tentoonstelling in de gloednieuwe 'Swedish Music Hall of Fame' op het eiland Djurgården. Vanuit het centrum een stevige wandeling, of een korte bus- of tramrit. U komt daar het makkelijkst met de tram (lijn 7) of met de veerboot. Het museum ligt tussen pretpark Gröna Lund en de kunstlocatie Liljevalchs en ligt op 5 minuten lopen van Skansen Openluchtmuseum en het beroemde Vasa Museum.
ABBA The Museum toont de podiumkleding, artefacten, concertbeelden, interviews etc. van de band in een eigentijdse, interactieve setting.

Wanneer u een ticket koopt, krijgt u een ID die een pagina op de website van het museum genereert. Eenmaal in het museum kunt u zingen en dansen met hologrammen van ABBA. Doe auditie door een stukje van je favoriete ABBA-lied ten gehore te brengen, neem een nummer op in de studio en beklim het podium naast de hologrammen van de bandleden.
Extra leuk: als u wilt, krijg de opnames van al uw optredens na uw bezoek in de mailbox.

Deze plek is uniek, ABBA fan of niet. Het museum heeft ook de volledige steun van de groep en veel van het materiaal is uit de eigen privécollecties van de groepsleden. Dus zeker interessant, als u oud genoeg bent om de glam rock te herinneren, de platform-soled laarzen of misschien zelfs live keek als ABBA zong 'Waterloo' hoe ze het Eurovisie Songfestival in 1974 wonnen. Voor alle anderen, kom Abba zien op het hoogtepunt van hun creatieve en muzikale krachten, krijg inzicht in het leven van de groepsleden en zie ze als de wereldwijde supertroupers die ze altijd zullen zijn.

Adres: Djurgårdsvägen 68, 11521 Stockholm.
Openingstijden: check de website (https://abbathemuseum.com)