Paleis Kungliga Slottet

Bezoek het grootste nog in gebruik zijnde paleis ter wereld, Paleis Kungliga Slottet. Dit complex, dat in een aantal vleugels om een machtige binnenplaats is gebouwd, is de officiële residentie van de koninklijke familie. Kungliga Slottet werd gebouwd op de fundamenten van een 13e eeuwse burcht. In 1697 brandde de burcht tot de grond toe af en in de 18e eeuw werd op deze plek het slot in zijn huidige vorm opgetrokken.
Het hele jaar door is het paleis open voor publiek en u krijgt ook echt alles te zien. De troonzaal is prachtig met zijn statige allure, evenals de portrettengalerij en de serie koninklijke staatsievertrekken, maar ook de wapenkamer wordt drukbezocht. Naast dat u zich hier kunt vergapen aan glimmend wapentuig en koninklijke kleding, staat u er oog in oog met het gemummificeerde paard van koning Gustav II Adolf.
Daal verder af de onderaardse verdiepingen van Paleis Kungliga Slottet in, want daar bevinden zich de schatkamers waar de kroonjuwelen worden bewaard.
Buiten, aan de westzijde van Kungliga Slottet, vindt van maandag t/m zaterdag het hele jaar door de wisseling van de wacht plaats. Het leuke is dat de entourage regelmatig verandert en er wisselende uniformen en wapens te zien zijn. Dit omdat steeds weer een ander onderdeel van het Zweedse leger verantwoordelijk is voor de bewaking van het slot.
Adres: Slottsbacken 111.
Openingstijden: di t/m zo 12:00-15:00 uur, 15 t/m 31 mei en 1 t/m 14 september dagelijks 10:00-16:00, juni t/m augustus dagelijks 10:00-17:00 (januari gesloten)
GRATIS met de Stockholm Card.