Plan uw Stedentrip Stockholm

De trendy bezienswaardigheden van Stockholm

Laat u verleiden door de charme van Stockholm. Water en groen omzomen het lieflijke oude centrum en de lijst van bezienswaardigheden is lang.Tip! Het Vasa Museet en het Abba musuem.

Laat u aan wal zetten op Gamla Stan

De bezienswaardigheden in Stockholm vindt u verspreid over verschillende eilanden. Er is veel water en het is leuk om Stockholm per boot te verkennen. Laat u aan wal zetten op Gamla Stan, het meest centraal gelegen eiland, en loop de oude stad binnen. Hier kunt u de kathedraal Storkyrkan bezoeken, die al sinds de middeleeuwen op deze plek staat. Wandel verder naar Stortorget, het gezelligste plein van Stockholm, met de kleurige panden. Gamla Stan is ook de wijk van het koninklijk paleis. Hoewel de koninklijke familie het gewoon in gebruik heeft, kunt u het toch bezoeken. De wapenkamer, de troonzaal en de schatkamer trekken volop bekijks. Buiten is het leuk om het wisselen van de wacht mee te maken.

Waarom is de blauwe zaal niet blauw?

Wilt u goed van bovenaf kunnen zien hoe Stockholm op eilanden ligt? Dan is de televisietoren, Kaknästornet, een mooi uitkijkpunt. Voor het Stadhuis met de beroemde blauwe zaal moet u op een ander eiland zijn, op Kungsholmen. Dit Stadshuset werd begin 20e eeuw gebouwd, maar het lijkt wel wat op een renaissancistisch paleis. De blauwe zaal, waar altijd het Nobelprijsdiner gehouden wordt, is trouwens helemaal niet blauw. Het verhaal gaat dat de architect de zon schitterend op de binnenmuur van rode bakstenen zag schijnen. Zijn blauwe verf stond al klaar, maar hij besloot hem niet te gebruiken.

Djurgården, een stukje paradijselijk Stockholm

En last but not least: bezoek Djurgården! Dit heerlijk groene recreatie-eiland wordt bejubeld door de locals. Bovendien vindt u er een paar van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Stockholm. Skansen bijvoorbeeld, het oudste openluchtmuseum ter wereld. Huisjes uit alle uithoeken van Zweden staan hier op een groot perceel verzameld. Ook het Vasa Museet is een topattractie. Het antieke oorlogsschip Vasa lag maar liefst drie eeuwen onder water, maar is nu hier te zien. En dat mag echt een wonder heten. In het museum leert u hoe men vandaag de dag nog steeds druk bezig is het schip te conserveren.

Hotelaanbod Stockholm

Stockholm
Onze tip

Hotel Kungsträdgården

Een zeer charmante 'residentie'. Een pracht parel in het hart van de stad met smaakvol ingerichte kamers. Service staat hier zeer hoog in het vaandel.

8,6
3 dagen vanaf
€ 461,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Stockholm

Hotel Freys

In dit hotel ga je leven op gevoel en leidt intuïtie je ontdekkingstochten. Centraal gelegen van alle belangrijke attracties en op 50 m van het station waar de Arlanda Express aankomt.

8,3
3 dagen vanaf
€ 404,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Stockholm
Beste beoordeling

Hotel Lilla Radmannen

Het driesterrenhotel ligt in een rustige wijk in het centrum van Stockholm, op 15 min. lopen van het station en het centrum. Een klein, knus hotelletje met een eigen persoonlijkheid!

8,5
3 dagen vanaf
€ 381,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Stockholm
Voordeligste keus

Clarion Hotel Amaranten

Ruim opgezet hotel in het hart van Stockholm, vlakbij het Stadhuis en op loopafstand van Gamla Stan. In de directe omgeving vindt u een aantal leuke restaurantjes.

7,0
3 dagen vanaf
€ 322,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

ABBA The Museum

Dit is geen gewoon musuem.....

vanaf
€ 29,- per persoon
Arlanda Trein Express

Treintransfer vanaf de luchthaven Arlanda naar het centrum van Stockholm.

vanaf
€ 26,- per persoon
Go City: Stockholm All-inclusive Pass

Handige pas om zoveel mogelijk van de stad te ontdekken.

vanaf
€ 106,- per persoon
Stockholm Arlanda Airport Bus

Per bus vanaf de luchthaven naar de stad vs

vanaf
€ 25,- per persoon
Fietstour - De Highlights met Nederlandse gids

Eén van de beste manieren om Stockholm te ontdekken is per fiets!

vanaf
€ 50,- per persoon
Time to Momo Stadsgids Stockholm

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 14,- per persoon