omslagfoto brooklyn bezienswaardigheden new york

5 bezienswaardigheden waardoor je Brooklyn nooit meer vergeet

Wordt 2020 het jaar van jouw langgedroomde stedentrip naar New York? En weet je al wat je allemaal wilt zien? Uiteraard ga je Manhattan uitkammen, maar ook het stadsdeel Brooklyn telt fantastische bezienswaardigheden.

Deze 5 Brooklyn-belevenissen moet je jezelf zeker gunnen voor je stedentrip naar New York:

1.Wandelen over Williamsburg Bridge naar Brooklyn en zijn bezienswaardigheden

Natuurlijk, de Brooklyn Bridge is een van de bezienswaardigheden die je niet overslaat. Iedereen die The Big Apple bezoekt, zorgt dat hij er tenminste één keer op heeft gestaan. Maar juist als je te voet naar Brooklyn wilt is er een schitterend alternatief: Williamsburg Bridge. Dit was de laatste brug die werd gebouwd in het autoloze tijdperk en die als doel had de paardenkoetsen van de ene kant van de rivier naar de andere te laten ratelen. Tegenwoordig kun je met de metro, de auto of de fiets over de brug, maar… wij bevelen de benenwagen aan! In tegenstelling tot de Brooklyn Bridge heeft Williamsburg Bridge namelijk een prachtige eigen overgang voor wandelaars.

2.Droomhuizen kijken en koffie drinken in Park Slope

De wijk Park Slope in het noordwesten van Brooklyn is enorm populair op de woningmarkt. Hippe starters kopen er huizen en geven er hun dollars uit in trendy boetieks. Koffietentjes en restaurants waar jonge ouders met hun kinderschare welkom zijn, schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor de ultieme young-Brooklyn-ervaring wandel je gewoon een poosje rond door Park Slope. Bekijk watertandend de 19e-eeuwse Brownstone huizen, bekend van films en series. Hoor je het ruisen van de bomen langs de lommerrijke lanen? Het is hier zo anders dan in het jachtige Manhattan. Verbaas je niet als je ineens op een informele buurtborrel stuit, of op een moestuin waar bewoners biologische groenten telen. Neem een pauze bij een café, of ga zitten op een bankje in het uitgestrekte Prospect Park.Bezienswaardigheden in Brooklyn stedentripsnl

3.Een blokje om langs kleurige Street art in Bushwick

Brooklyn was ooit een broeinest voor praktijken die het daglicht niet konden verdragen. Je kon er ’s avonds maar beter niet meer over straat gaan. Dat is nu wel anders: Brooklyn is hip en happening, met tal van populaire bezienswaardigheden. Street art bijvoorbeeld. Beroemde graffiti-artiesten als Bansky, maar ook veelbelovende nieuwe talenten, hebben in de wijk Bushwick menige vierkante meter muur en trottoir opgesierd met kunst. Hier lijk je dwars door een openluchtmuseum vol modernen te wandelen, maar nergens wordt het te gepolijst. De rauwe, ruwe kant van Brooklyn zie je in Bushwick juist erg goed terug. Tip: sluit je aan bij een gids, dan weet je zeker dat je geen topstukken mist.

4.Op je picknickkleed genieten van de Manhattan Skyline

Waar Manhattan uitblinkt in hoogbouw, staat Brooklyn bekend om zijn knusse buurten vol laagbouw. En juist daarom is Brooklyn dé plek waar je zijn moet om unieke foto’s te schieten van de skyline van Manhattan. Je hebt er namelijk prachtig kijk op! Natuurlijk begint de lol al als je over de Brooklyn Bridge gaat en van het uitzicht geniet, maar er zijn nog betere plekjes te vinden. Tijdens je wandeltocht door de wijk Williamsburg, waar heel hip Brooklyn op de been is om te shoppen en te dineren, zul je vele bijzondere doorkijkjes op Manhattan tegenkomen. Wil je echt op je gemak genieten van de skyline? Koop dan een fles wijn, spreid je picknickkleed uit in Brooklyn Bridge Park en gluur tussen de bomen door naar de overkant van de rivier. Liefst als de avondzon de spiegelende gebouwen doet glimmen.

5.Peuzelen en pimpelen in Brooklyn’s China Town

Chinatown Brooklyn New York

New York roemt zijn immigrantenverleden. De smeltkroes van culturen en de onderlinge tolerantie zijn zaken waar men graag over opschept. In Brooklyn is men groos op China Town in Sunset Park, een topper onder de bezienswaardigheden. We hebben het hier over de meest omvangrijke Chinese wijk van New York. Niet alleen is het heerlijk om er rond te lopen en de levendigheid van het straatbeeld in je op te nemen, het is vooral een avontuur als je van lekker eten houdt. Chinezen zijn extreem precies waar het om voedsel gaat. Je zult hier dan ook nauwelijks een maaltje vinden dat niet met dagverse producten bereid is. Helemaal verzadigd? Spoel de laatste beetjes weg met rijstwijn en wandel nog een poos langs winkeltjes met wonderlijke oosterse waren.

Voor wanneer staat jouw droomreis naar New York op het programma?

Ook interessant als je naar New York gaat: