Fietsen in Valencia

Ontdek de leukste plekken van Valencia met de fiets

Wat moet je echt doen als je in Valencia bent? Fietsen natuurlijk! Het is best een vlakke stad met een uitgebreid netwerk van fietspaden en parken, waardoor je je gemakkelijk veilig en snel kunt verplaatsen.

Valencia: de perfecte fietsstad

Valencia is de perfecte stad om met de fiets te ontdekken. Bijna overal zijn fietspaden, zodoende hoef je niet over drukke wegen tussen auto’s door te fietsen. Sommige stukken in Valencia liggen best uit elkaar, dus is het reuze gemakkelijk om een fiets tot je beschikking te hebben.

Fietsen door de rivier

turia park valencia

Dit klinkt spannender dan het is, maar het is wel op z’n minst bijzonder! In Valencia is Turia Park. Dit park, ook wel het Valenciaanse Central Park genoemd, loopt als het ware om het om het centrum. Vroeger stroomde hier de Turia rivier, maar door te heftige overstromingen heeft men de rivier omgeleid en is er een deel drooggelegd. Zo ontstond over een lengte van 9 km en een breedte van 1 km Turia Park. Een super plek om doorheen te fietsen. In de zomer fiets je lekker in de schaduw onder de grote hoeveelheid bomen. Overal tref je gezellige drukte in het park bij o.a. sportvelden, een skatepark, kinderspeelpark Gulliver en een diversiteit aan eettentjes met terras. Je rijdt in de rivierbedding ook gewoon onder bruggen door. In het park rijden geen auto’s; recreëren is het enige dat daar gebeurt. Dat is fietsen in Valencia op z’n best.

Andere plekken in Valencia met de fiets:

ValenciaValencia heeft tal van bezienswaardigheden waar je naar toe kunt fietsen. Natuurlijk bezoek je het indrukwekkende Stad van Kunst en Wetenschap. Dit ligt aan het begin (of einde, het is maar hoe je het bekijkt) van de rivierbedding, ofwel Turia Park.

Als je hiervandaan enkele kilometers door het park fietst, kom je in het historische centrum.

Je kunt ook de andere kant uit. Dan kom je bij de boulevard en kun je je weg vervolgen naar het strand. Wat je echt niet mag missen als je in de buurt van het strand bent, is de wijk Poblas Maritims! Deze wijk van ongeveer 1 km² staat vol met meer dan 500 Casas del Cabanyal. Dit zijn beschermde monumentale panden die een waar eerbetoon zijn aan de Spaanse architectuur. Je kijkt je ogen uit. Zoveel schoonheid tussen het nodig verval. Je blijft ook maar foto’s maken, want de één lijkt nog mooier dan de ander.

Fietstocht met Nederlandse gids

Fietstour valenciaZin in een sportieve stedentrip? Klim in de pedalen en ontdek Valencia met de zon in het gezicht en de haren in de wind. Wij bieden daarom een fietstour aan met een Nederlandssprekende gids. Dat is echt geweldig! Je komt op te gekke plekjes, je wordt gewezen op fantastische eettentjes en je raakt bekend met Valencia en met het fietsgevoel. Daarna kun je met alle vertrouwen zelf de fiets pakken en op eigen gelegenheid en tempo de stad verder verkennen. Tijdens het boeken van je stedentrip naar Valencia kan je fietstour bijboeken.

Bekijk het actuele aanbod van hotels in Valencia.

Leuke gerelateerde blogs: