Bekijk alle hotels

Kerstshoppen in New York

In de donkere dagen voor kerst lijken de straten van Manhattan wel een sprookjesdecor. Etalages zijn ongelooflijk rijk versierd, overal branden lichtjes, zachte kerstklanken klinken. Wie gaat kerstshoppen in New York komt helemaal in de stemming.

Het land van de Kerstman
Fifth Avenue en omgeving, met zijn luxe winkels, is op stijlvolle wijze in kerstsfeer gebracht en grote warenhuizen als Macy's en Bloomingdale's bieden tegen elkaar op met de mooiste kerstdecors en etalages. U weet het niet, maar de voorbereidingen voor het versieren zijn als sinds de zomer aan de gang. Macy's heeft een hele verdieping omgetoverd tot het land van de Kerstman en bij Bloomingdale's is het ook één groot kerstavontuur. Bij beiden loopt u natuurlijk die goeie ouwe Santa tegen het lijf.

Kerstmarkten
Van kerstmarkten weten de New Yorkers ook wel wanten. Mis de overdekte markt in de Grand Central Terminal in East 42nd Street niet. Hier vindt u de leukste kerstcadeaus en wordt u getrakteerd op een verrassende lichtshow. Ook in Union Square Park en Bryant park kunt u naar de kerstmarkt. Er lijkt geen einde te komen aan de rijen stalletjes en de keuze aan originele cadeaus en kerstdecoratie is enorm.

Rockefeller Christmas Tree
De serieuze kerstshopper is al begin december in New York te vinden. Dan luiden de New Yorkers officieel het kerstseizoen in op Rockefeller Plaza. Traditioneel gaan dan de lichtjes in de beroemde Rockefeller Christmas Tree voor de eerste keer aan en dat is het startsein voor de inwoners van de stad dat hij nu echt begonnen is, die gezellige en romantische kersttijd. Het cadeautjes kopen kan beginnen!
Bekijk alle hotels in New York