Warenhuizen

Wie naar New York gaat om te shoppen komt in de zevende hemel. Naast de vele boetiekjes, bijzondere winkeltjes en dure design-filialen vindt u in de stad een aantal zeer grote warenhuizen. Sla de volgende grote namen in ieder geval niet over!

Macy's
Macy's is een keten van warenhuizen in Amerika. Het grootste Macy's warenhuis bevindt zich aan de Herald Square in New York. Als u het Guinness Book of Records mag geloven, is dit warenhuis met bijna 200.000 m2 het grootste ter wereld. Alles wat uw hartje begeert is hier te koop. Van kleding tot schoenen, tassen, accessoires en etenswaren. Het is al een belevenis op zich om in dit warenhuis rond te lopen.

151 West 34th Street
Metro 34th Street - Herald Sq

Bloomingdale's
Hier vindt u modieuze en elegante kleding, keukenspullen, tassen, badkamerartikelen, parfums.... Bloomingdale's is een mooi luxe warenhuis waar u uren rond kunt kijken. Pas op bij de parfumafdeling: hier sprenkelen de verkopers royaal met parfum. Wel aardig en heel lekker natuurlijk maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

59th Street
Metro 6th Avenue

Bergdorf Goodman
In dit warenhuis vindt u vooral de duurdere en luxere merken. Maar liefst zeven etages met mode. Tassen, schoenen, kleding, accessoires, alles waar u van droomt. Het warenhuis voor mannen zit aan de overkant van de straat.

754 5th Avenue
Metro 57th St

Century 21
Bij Century 21, dat maar liefst zes filialen heeft, koopt u designermode met flinke kortingen. Een droom voor iedere shopfanaat. U treft bij dit warenhuis bekende merken met kortingen die soms wel oplopen tot 75%. Bezoek dit Century 21 bij voorkeur 's morgens want tegen lunchtijd wordt het er erg druk.

22 Cortlandt Street
Metro Broadway

Manhattan Mall
Deze recent gebouwde "mall" kan namen als Macy's en Bloomingdale natuurlijk nooit overtreffen maar biedt toch concurrentie op warenhuisgebied. De moderne vormgeving van de winkel is al een publiekstrekker op zich: hij doet luxe aan met zijn glitter en glamour en zijn trendy glazen liften.

899, 6th Avenue
Metro 6th Avenue