SoHo

U kunt geweldig shoppen in de leuke boetiekjes in de wijk SoHo (South of Houston street). In de straten West Broadway, Sullivan en Spring Street is het een waar winkelparadijs voor wie van trendy boetiekjes houdt.
Aanraders zijn bijvoorbeeld Hotel Venus, winkel van de bekende ontwerpster Patricia Field en de winkel van ontwerper Jaime Mascaro. In Soho vindt u ook leuke terrassen en restaurantjes. Neem ook zeker een zijstraat naar de gezellige wijken Noho en Nolita.

Kunstenaarsverleden
Soho was in de 19e eeuw de buurt van de handel en nijverheid. Fabriekjes en bedrijven schoten er als paddenstoelen uit de grond en er verrezen grote gebouwen die dienst deden als pakhuis. Tot halverwege de vorige eeuw bleef dit zo, maar in de jaren '60 keerde het tij en verplaatste de handel zich naar elders. Dit tot grote blijdschap van arme kunstenaars, die de panden bezetten en er zeeën van ruimte hadden om te werken. Ook nu nog vindt u er veel kunstzaakjes en galeries, hoewel de panden en lofts inmiddels voor hoge prijzen aan hippe veelverdieners zijn verkocht.

The Village
Ook in het nabijgelegen Greenwich Village vindt u leuke boetiekjes. Deze wijk was in de jaren '60 de bakermat van nieuwe muziekstijlen en een vrijplaats voor homoseksuelen. Tegenwoordig is de wijk, die in de volksmond bekend staat als The Village, een paradijs voor shopliefhebbers. Zij halen er hun hart op aan de bijzondere winkeltjes en exclusieve spulletjes, die voor redelijke prijzen van de hand gaan.

Adres: Lower Manhattan
Metro: Prince St (N,R)