Aacuterbæjarsafn Reykjavík Museum

Het Arbæjarsafn Reykjavik Museum is een collectie van historische gebouwen die tezamen een dorp vormen. De meeste zijn naar deze plek gebracht vanaf andere locaties, met name vanuit het centrum van Reykjavik. Rond de jaren vijftig van de vorige eeuw wilden de hoofdstedelingen de oude huizen vervangen door nieuwe. De oude bouwwerken, die allemaal veel historische waarde hebben, bleven gespaard door ze naar het museum over te plaatsen. De antieke boerderij waaromheen het museum vorm heeft gekregen is, staat hier al sinds 1880.
De bijzondere kerk uit 1842 komt uit Skagafjordur in het noorden van IJsland. De meeste van de gebouwen en huizen zijn gedecoreerd met authentieke meubels, waarmee zowel de oorspronkelijke levensstijl van rijke IJslanders als die van de armen in het oude IJsland is uitgebeeld.
U vindt in het Arbæjarsafn Reykjavik Museum een tentoonstelling die gaat over de lokale en nationale geschiedenis en er zijn ambachtslieden aan het werk.
Het museum heeft in de zomermaanden ruime openingstijden, in andere periodes zijn de tijden aangepast. Proef binnen het museum zeker ook wat van de IJslandse delicatessen die hier verkocht worden.
Adres: Kistuhylur, Artunsholt.
Openingstijden: juni t/m augustus 10:00-17:00 uur. Buiten het seizoen wordt een rondleiding gegeven op maandag, woensdag en vrijdag om 13:00 uur.