Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen per categorie. Kies een Categorie, kies vervolgens een onderwerp en u ziet het antwoord op uw vraag.

Kies een categorie

Bagage
Betalen
Brexit en uw reis
Overig
Reisdocumenten
Stedenreizen & het Coronavirus
Stedentrip boeken
Vliegreizen
Onderwerpen wijzigen
Bagage

Wat mag ik meenemen als handbagage?

Regels voor uw handbagage op alle vliegvelden binnen de Europese Unie: Sinds een aantal jaren gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) dezelfde, nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crémes vallen hier dus ook onder. De flesjes moeten in doorzichtige en hersluitbare plastic tassen van max 1 liter worden vervoerd. Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen. Passagiers mogen nog wel flessen met een grotere inhoud, zoals drank of parfum, kopen op luchthavens. Die worden in verzegelde tassen meegegeven en hiervan mag het zegel niet eerder verbroken worden dan op de eindbestemming. Kijk voor de volledige regels op de website van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt of op bijv. www.klm.com. www.stedentrips.nl is niet aansprakelijk voor de gevolgen van tussentijdse wijzigingen of aanvullende regels.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Indien u in bovenstaand overzicht geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen