Discotheken/Clubs

In Barcelona kan flink gefeest worden. Spanjaarden houden erg van gezelligheid en zien altijd wel een reden voor een feestje. De lokale bevolking leeft laat en zit vaak tot na middernacht in het café, de bar of het restaurant. Daarna begint het echte uitgaan pas! Men kan zowel terecht in de centrale wijken als daarbuiten, op de wat meer onbekende plaatsen. Donderdag is de studentenavond en de discotheken zijn dan ook afgeladen. Verder zijn de echte uitgaansavonden de vrijdag en zaterdag. Barcelona is dan een gonzende bijenkorf.

Feestbeesten verwijzen we graag naar een van de volgende discotheken:

Marula Café
Ooit begonnen als discotheek in Madrid. Omdat het concept zo goed aansloeg heeft Marula Café nu ook een vestiging in Barcelona geopend. De muziek die hier gedraaid wordt is voornamelijk latin, salsa, funk, jazz en soul. Zowel locals als toeristen komen hier met plezier naartoe.
Adres: Carrer dels escudellers 49
Metro: Liceu

Baja Beach Club
Overdag een simpele beachclub met bijbehorend restaurant maar 's avonds en 's nachts ontpopt deze zich tot een ware hotspot. Er wordt veel discomuziek uit de jaren '80 en '90 gedraaid en dat zorgt ervoor dat vooral dertigers en veertigers het hier naar hun zin hebben.
Adres: Passeig Maritim 34
Metro: Barceloneta

CDLC Barcelona
Het concept voor de Carpe Diem Lounge Club in Barcelona is verzonnen door een Nederlander...namelijk door Patrick Kluivert. De club bestaat uit verschillende afgescheiden ruimtes waardoor gasten zelf de keus hebben of ze gaan dansen of lekker gaan zitten. De club ligt vlakbij het strand dus na een stranddag kan men hier zo binnenlopen.
Adres: Passeig Maritim 32
Metro: Barceloneta

Club 22
Ondanks dat het uitgaansleven in Barcelona pas goed begint rond 2 uur 's nachts, kunnen feestgangers hier beter een stuk vroeger naartoe komen. De reden is, dat men anders in een rij terecht komt en de kans dat men nog binnenkomt is dan zeer klein. Er kan lekker gedanst worden maar wie het even zat is, kan zich altijd terugtrekken. Er is namelijk een aparte lounge waar rustige muziek wordt gedraaid.
Adres: Carrer Nou de la Rambla 22
Metro: Liceu/Drassanes

Club Catwalk
Deze club behoort tot de top 10 van uitgaansgelegenheden in Barcelona. Club Catwalk heeft twee verdiepingen en een totale oppervlakte van 1500 m2. Elke avond draait er een andere DJ en vermaakt iedereen zich weer tot in de vroege uurtjes.
Adres: Carrer de Ramon Trias Fargas 2
Metro: Ciutadella/Vila Olimpica