Palau de la Música Catalana

Een van de meest toonaangevende concerthallen in de wereld is Palau de la Música Catalana. Het theater werd gebouwd tussen 1905 en 1908 door de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner, die ook tekende voor het concept van het Hospital de Sant Pau. In 1997 werd het toegevoegd aan de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO.

Musical, concerten en dans
In de Palau de la Música Catalana worden musicals vertoond en er zijn soms wel driehonderd voorstellingen per jaar. Sinds de opening hebben de theatergangers van Barcelona het voorrecht gehad om bekende stukken te zien met beroemde artiesten. Voorbeelden zijn de befaamde West Side Story van Leonard Bernstein, Duke Ellington en vele anderen. Verder biedt het concertgebouw een ruime keuze uit concerten en dansvoorstellingen.

Orgelpijpen en lichtdoorlatende koepel
Een avondje uit naar dit concertgebouw is al een belevenis op zich door de bijzondere architectuur van het gebouw. Domènech i Montaner heeft er een unieke en opvallende ruimte van gemaakt. Veel ramen rondom, enorme orgelpijpen aan het plafond en een kleurige, lichtdoorlatende koepel. De ambiance is werkelijk betoverend. Wilt u meer weten over het gebouw en geen van de details missen, sluit u dan overdag aan bij een rondleiding: dagelijks tussen 10.00 en 13.30 uur. (onder voorbehoud van wijzigingen)

Adres: Calle Sant Francesc de Paula 2
Tel: 93 295 72 00
Metro: Urquinaoa