Flamenco Festival

De Cajón! Festival Flamenco De Barcelona is het belangrijkste flamenco-festival van Barcelona. Hier treden de grootste top-dansers voor het voetlicht. Het festival vindt meestal plaats vanaf januari en duurt een aantal maanden, met optredens in het Palau de la Música Catalana en in bekende nachtclubs.

Gitarist, zanger, danser en palermo
De flamenco, een combinatie van muziek, zang en dans, vindt zijn oorsprong in de tweede helft van de 19e eeuw in Andalusië, en komt waarschijnlijk voort uit de cultuur van de zigeuners. De dans verspreidde zich al snel over heel Spanje en iedere regio droeg wel iets bij aan de ontwikkeling ervan. Bij een flamenco-optreden ziet men vaak het traditionele "cuadro", een kwartet van een gitarist, een zanger, een danser en een palmero. Deze laatste zorgt voor het ritmisch handengeklap dat de dans begeleidt.

Artiesten met levenservaring
De bekendste flamenco-zangers en -dansers hebben meestal al een lange staat van dienst. Wie jong begonnen is, gaat vaak tot op vrij hoge leeftijd door en kan zijn of haar levenservaring gebruiken bij de interpretatie van de flamenco. Op het "De Cajón! Festival Flamenco De Barcelona" laten vele belangrijke flamenco-artiesten u meegenieten van deze energieke en diepzinnige muziekstijl.

Waar: Verschillende locaties in Barcelona
Wanneer: Van januari t/m maart(onder voorbehoud van wijzigingen)