Evenementen en festivals

Wie naar Barcelona gaat heeft grote kans met zijn neus in de boter te vallen. Wat houden ze van feestvieren, de Spanjaarden! Vooral in de zomer gaat het feestvirus als een lopend vuurtje van wijk naar wijk, van buurt naar buurt tijdens de straatfeesten waarbij jong en oud zich betrokken voelen.

Festes de la Mercè
Ook in voorjaar en herfst, wanneer de buitentemperaturen meestal clement zijn, valt er genoeg te vieren. Het belangrijkste festival voor de stad Barcelona is het Festes de la Mercè, dat eind september gevierd wordt en dat vier dagen duurt. Op 24 september is het hoogtepunt: die dag wordt de beschermheilige van de stad herdacht met veel vuurwerk en een bijna angstaanjagende optocht.

Feesten in soorten en maten
Muziekliefhebbers komen in grote getale af op het Primavera Sound Festival en het Guitar Festival en in februari moet er natuurlijk uitgebreid carnaval gevierd worden. 11 september staat in het teken van de Nationale dag van Catalonië, waarbij de mensen feest vieren in de straten en de Catalaanse vlag uitgaat. Sant Jordi, op 23 april, doet vele harten sneller kloppen. Op deze feestdag is het gebruikelijk dat alle mannen hun geliefde een roos schenken.

Of u nu speciaal voor een bepaald evenement of festival naar de stad afreist of toevallig in het feestgewoel terecht komt tijdens uw stedentrip Barcelona, onze tip is: zet uw feestneus op en geef u over aan de feestvreugde!