Hotspots in Barcelona

Het centrum wordt gezien als dè hotspot van Barcelona. Het echte uitgaansleven mag dan wel pas rond twee uur 's nachts beginnen, gezellig is het er altijd. Voor diegenen die van trendy houden is de wijk El Born aan te raden. Er zitten veel hippe (cocktail)bars. Toevallig in de zomer in Barcelona? Ga dan naar het strand! Hier zijn diverse beach clubs te vinden waar ook 's avonds en 's nachts bij of op het strand gefeest kan worden.

Alle soorten publiek
In en rond het centrum zijn de gezelligste bars, cafés en clubs te vinden voor een prima avondje fiësta. De wijken Eixample-Gràcia en El Born zijn eigenlijk bij alle soorten publiek wel populair. Er zijn veel goede clubs te vinden waar grote en kleinere DJ's de feestgangers een top-avond bezorgen. Wie niet te lang in de rij wil staan, gaat er alvast wat vroeger heen.


Wat ook leuk is: deelnemen aan een kroegentocht. Spanjaarden noemen het ook wel "Ir de copa" en letterlijk betekent dit "voor een paar glaasjes gaan". Men gaat samen van de ene bar naar de andere en drinkt daar dan een paar glaasjes. Een leuke Spaanse gewoonte waarbij het naarmate de avond vordert natuurlijk steeds gezelliger wordt!