Kerstmis

Wie naar Barcelona gaat met de feestdagen hoeft geen witte kerst te verwachten. Sneeuwval is een zeldzaam fenomeen op deze breedtegraad en u kunt uw winterlaarzen dus thuislaten.

Lichtjes en kerstmarkten
Ook zonder sneeuw kunnen de kerstdagen een gezellig hoogtepunt zijn en dat bewijzen de Barcelonezen. De straten en winkels zijn sfeervol verlicht en er zijn overal kerstmarkten in de stad. U koopt er snoep en grappige cadeautjes voor thuis en u heeft een zeer ruime keuze uit originele figuurtjes voor in het kerststalletje. Maak een paar bijzondere foto's van de grote kerststal voor het gemeentehuis, op de Plaça St. Jaume.

Catalaans kerstmannetje
De kerstman heeft hier een heel eigen gezicht. Caga Tió is de naam van het mannetje dat overal opduikt, een rond stuk boomstronk op pootjes, met een vrolijk geschilderd gezicht en een rode muts. Iedere dag krijgt hij van de kinderen nootjes en snoep en warme dekentjes tegen de kou maar op kerstavond is het geduld op. Dan slaan zij hem met een stok, net zolang tot....hij hen de felbegeerde cadeautjes geeft!

Waar: Centrum
Wanneer: December