Uitgaan in Berlijn

Berlijn is hip, Berlijn is trendy, Berlijn bruist! Een avondje stappen in deze stad kan niet anders dan een succes worden. De Duitse hoofdstad wordt door velen geëerd als de partyhoofdstad van Europa en dat is natuurlijk niet voor niets. De keuze uit moderne clubs en gezellige bars is groot, de discotheken sluiten laat of niet, een behoorlijk aantal is zelfs zeven dagen per week geopend en enorm populair onder Berlijnse én buitenlandse feestgangers.

Techno-hoofdstad van Europa
Berlijn trekt al sinds de jaren van de tweedeling allerlei experimentele kunstuitingen en nieuwe cultuurstromingen aan. Het rebelse verleden van de stad zorgt ervoor dat Berlijn wat nieuwigheden betreft nog steeds een voorsprong heeft. Nieuwe muziekstijlen vinden hier snel de weg naar de draaitafels van de DJ's en de overvolle dansvloeren in de clubs. Berlijn heeft zelfs de naam de techno-hoofdstad van Europa te zijn.

Verspreid over Berlijn
Het uitgaansleven in Berlijn is flink verspreid over de stad en wie overal gezien wil worden kan beter een paar dagen en nachten blijven. In de wijken Mitte, Kreuzberg, Schöneberg, Friedrichshain en Prenzlauer Berg kunnen feestvierders zich onder andere komen uitleven.