Bekijk alle hotels

Uitgaan in Lissabon

Wie graag internationaal gaat stappen weet al lang dat Lissabon de stad is waar het uitgaansleven een heel hoog cijfer krijgt. Het nachtleven maakt er een grote bloeiperiode door en feestvieren kan er letterlijk tot na zonsopgang.

Barretjes in en uit
Maar eerst, als de zon ondergaat, verandert Lissabon in een levendige mierenhoop van mensen die op zoek gaan naar de leukste barretjes, clubs en discotheken. De Portugezen weten hoe ze moeten feesten en geven graag het goede voorbeeld. Eerst rustig een hapje eten en uitgebreid kletsen met op de achtergrond de verwaaide, warme klanken van de fadomuziek. Dan struinen over straat, barretjes in en uit, om ver na middernacht een paar uur de sterren van de hemel te dansen in een van de hippe clubs. De gemiddelde Lissabonese feestvierder gaat dan ook pas naar bed als de zon al weer een tijdje uit de veren is.

Trendy clubs in oude loodsen
In de wijk Bairro Alto bruist het van nachtelijke gezelligheid. Bij de vaak zwoele temperaturen van zowel voor-, na-, als zomerseizoen schromen de Portugezen niet om in Bairro Alto lekker lang over straat te slenteren en om hier en daar neer te strijken bij een gezellig barretje. Daarnaast zijn de Docas niet te missen. De voormalige haven aan de Taag, vlakbij de Ponte 25 de Abril, is omgebouwd tot hotspot. In de oude loodsen en opslagruimtes zijn nu trendy bars en clubs gevestigd. Uiteraard speelt ook hier het uitgaansleven zich voor een groot deel buiten af, op de terrassen aan het water.


Bekijk alle hotels in Lissabon